Haberler


Gaziantep Fuara Doyacak

Gaziantep’te yepyeni, aynı zamanda iddialı bir fuarcılık şirketi kuruldu. Gaziantep Sanayi Odası Eski Genel Sekreteri Göncü, yılların tecrübesini fuarcılık alanında Gaziantep’e aktarmaya karar verdi. Göncü’nün hedefi yılda 10 fuar ve önümüzdeki 2 yıl içerisinde de Gaziantep’in uluslararası bir fuara ev sahipliği yapmasını sağlamak. 

KASIM’DA 3 FUAR AYNI ANDA…

Gaziantep’te Sanayi Odası’nın ilk kuruluşunda Genel Sekreter olarak görev alan Kürşat Göncü, 30 yılı aşkın tecrübesinin ardından geçtiğimiz yıl emeklilik kararı almıştı. Göncü’nün Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda kurulan 3E Fuarcılık şirketi, sektörü çok hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

3E Fuarcılık, Kasım ayında Gaziantep’te 3 fuar birden düzenleyecek. 16-19 Kasım tarihlerinde, ISOHA Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Enerji Sistemleri Fuarı, HOTECH Hastane ve Otel Ekipmanları Fuarı ile MEDİGAP Hastane İhtiyaçları Fuarı Gaziantep’te bu alanda düzenlenen ilk fuarlar olma özelliğini taşıyacak.

YILDA 10 FUAR, 2023’TE ULUSLARARASI FUAR…

Bugüne kadar hiç fuar düzenlenmeyen sektörleri de radarına alan 3E Fuarcılık, birçok sektörü ilk kez fuarla tanıştıracak. Yılda 10 fuar düzenlemeyi planlayan ve bunu da fuar takvimine alan 3E Fuarcılık, tanıtımları ve fuarları yapılmayan sektörleri bu şekilde ön plana çıkartmayı hedefliyor. Gaziantep’in fuarcılık alanındaki 3.şirketi olan 3E Fuarcılık, 2023’ten itibaren uluslararası bir fuar düzenleyebilmek için çalışmalarına şimdiden başladı.

GÖNCÜ “GAZİANTEP FUAR TURİZMİNDEN PAY ALMALI”

3E Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Göncü, Avrupa ülkelerinin fuarcılıktan ciddi oranda pay elde ettiklerini belirterek “Fuarlar şehre bir bütün olarak hizmet eder. Dünyaya ürün üreten Gaziantep, fuarlarıyla da büyüyebilmeli. Avrupa bu sektörden ciddi pay elde ediyor. Almanya bunun en iyi örneklerinden birisi. Gaziantep’in de fuar turizminden daha fazla pay alma vakti gelmiştir. Bu hedefimizden yola çıkarak, kurumlarımızla işbirliği içerisinde, Gaziantep’i fuarlar şehri yapmak istiyoruz. Bana göre Gaziantep İstanbul ile birlikte Avrupa ve Ortadoğu’nun ene önemli merkezlerinden ikisi olacaktır. Bu manada, yerel kurumlara düşen sorumluluklarda var. Onlar artık, 3 fuar şirketine de eşit oranda destek olmalı. Bizlerin önünü açmalıdır. Gaziantep’te düzenlenen her fuarın şehre çok ciddi ekonomik katkısı olacaktır” diye konuştu.

“DAHA FAZLA ULUSLARARASI FUAR DÜZENLEMEKTE GEÇ KALDIK”

Göncü, “Bir fuar kurulduktan ancak 2 yıl sonra uluslararası kimliğe kavuşur. Dolayısıyla, Gaziantep’teki yılda 10 fuar hedefimiz doğrultusunda, 2023 yılında uluslararası büyük bir fuar düzenlemeyi planlıyoruz. Bu konuda geç bile kaldığımızı düşünüyorum. Geçmişte, Uluslararası Irak Fuarı’nı düzenleyen ekipte aktif rol üstlenmiştim. Yıllar önce Gaziantep’te Halep Fuarı ve Halep’te de Gaziantep Fuarı’na, ABD Newyork’ta Gaziantep İhraç ürünleri sergisine öncülük eden bir isim olarak, Gaziantep’in bundan böyle düzenli bir uluslararası fuara ev sahipliği yapma vakti gelmiştir. 3E Fuarcılık olarak, bunu başardığımızda, firmalarımızın yurt dışına gitmek yerine, o fuarlarla ayağına gelmiş olacak. Şehir ekonomisine de ciddi oranda katkı sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: http://www.guncelgazete.com/haber/gaziantep-fuara-doyacak-haberi-26039.html

Paylaş :

Canlı Destek Çevrimiçi